9 JAZZING FESTIVAL DE JAZZ DE SANT ANDREU -4 JAZZ EDUCATION STAGE 'Abraça Brasil'

El Jazzing-Festival de Jazz de Sant Andreu és un festival de jazz per als joves i per al públic familiar amant d'aquesta música, que ofereix una proposta musical que aposta pels joves músics que estan en la pedrera Sant Andreu Jazz Band,envoltats de músics emergents i artistes referents de l'escena nacional i internacional.El Jazz Education Stage és la trobada anual per joves i professionals amants del jazz i de la metodologia i filosofia

de Joan Chamorro aplicada en el projecti Sant Andreu Jazz Band, que el porta a tot el món a difondre. El Jazz Education Stage passa durant els matins i tardes del Jazzing Festival.La Sant Andreu Jazz Band, els últims anys ha tingut la música brasilera com a part important del seu repertori.


El jazz i la música del Brasil van de la ma i permeten donar veu als músics que improvisen i que troben atractives les seves harmonies. Andrea Motis, Èlia Bastida o Rita Payés, sortides de la SAJB, o Alba Armengou, són unes enamorades d'aquesta música i en els seus discos podem trobar un gran nombre de cançons de orígen brasiler. Autors com A.C.Jobim, Roberto Menescal, Zé Keti, João Gilberto, Paulinho de Viola, Vinicius de Moraes, Ary Barroso i altres han estat versionats en diferents ocasions per elles. 


Des de fa anys tenim molts missatges d'admiració des del Brasil , per la nostra dedicació i el nostre interès en la seva música i per la seva difusió, a través dels nostres cd’s i vídeos. El projecte de la SAJB és molt conegut en molts punts del Brasil.


La idea de dedicar el jazzing festival en la seva 9a edició a la Música del Brasil és el resultat de tots aquests anys d'anar descobrint que aquesta música ens omple i ens fa gaudir moltíssim i és una manera de tirar un pont entre tots dos països. Una vegada més la música en un llaç d'unió que està per sobre de les fronteres . El festival abraça Brasil. Unir Vanessa Moreno, amb Andrea Motis, Rita Payés, Èlia Bastoda i Alba Armengou, per a brindar l'ocasió i col·laborar amb altres veus importants del panorama jazzístic català que també sempre han demostrat un interès per la Bossa-nova, com és el cas de Carme Canela, que acaba de treure un disc al mercat anomenat,,,, al costat de Jurandir Santana, Jefferson Otto músics brasilers residents a Barcelona des de fa diversos anys i col·laboradors de Rosa Passos en diverses ocasions. Enguany volem que els matins del Jazz Education Stage també s’envoltin d'aquests ritmes. Tant Vanessa Moreno com Jurandir Santana i altres músics col·laboradors ens ensenyaran ritmes , melodies, repertori i ens explicaran les seves experiències musicals.


La bossa-nova i el jazz estan molt units. També tindrem en el festival a un músic de jazz de la talla de Dimitry Baesvsky, que formarà part de l'elenc de grans músics que estaran amb nosaltres aquests dies. Així com Sant Andreu s'ha convertit en un punt important del jazz, conegut per milers i milers d'enamorats d'aquesta meravellosa música, ara tenim l'oportunitat, per uns dies, que Sant Andreu es converteixi en la capital de la Bossa-nova.Un somni més que ens agradaria convertir en realitat per a gaudir amb vosaltres.


Us esperem!
Joan Chamorro Dirección Artística i Musical