ONLINE

L’Espai Cultura Fundació 1859 (c. d'en Font, 1–25; Sabadell) s’ubica en un edifici modernista encarregat per Caixa Sabadell a l’arquitecte Jeroni Martorell el 1907. Originalment va ser edificat per allotjar les aules, els tallers i les dependències de l’Escola Industrial i d’Arts i Oficis de Sabadell, que hi va tenir la seva seu fins a primers dels anys seixanta. A partir de llavors va ser remodelat en la seva distribució interior per acollir les dependències de l’Obra Social de Caixa Sabadell: la biblioteca, els estatges de diverses entitats culturals de la ciutat, un auditori i una aula de conferències.

En l'actualitat, l'Espai Cultura és un important punt de trobada per a les arts, l'educació i les noves tecnologies; un centre compromès amb la societat i dedicat a la difusió, formació i producció de continguts culturals innovadors, amb una programació de qualitat, diversa, oberta a la ciutadania, i que vol fomentar la participació, el treball en xarxa i la col·laboració entre empreses, col·lectius i persones amb interessos comuns. Al llarg del curs trobaràs exposicions, tallers, espectacles familiars, cicles de cinema, activitats per a escoles, visites al patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell o als vespres d'estiu les propostes escèniques del Fresc Festival, entre altres esdeveniments.

L'Espai Cultura és també el lloc de reunió d'entitats i organitzacions locals, que utilitzen els diferents espais del centre per celebrar les seves activitats. Disposa de sales d'exposicions, auditoris, aules i un jardí amb amfiteatre.