FUNDACIÓ PALAU

30 de Juny - CANET DE MAR

30 de Juny - CANET DE MAR

20:00h: Andreu Gomila, Toni Gomila i Eduard Iniesta - 20.45h: Nunavut - 21.30h: Marala

Plaça de la Indústria - Plaça de la Indústria,1

08360 CANET DE MAR, BARCELONA, ES

Veure mapa
Organitza:

FUNDACIÓ PRIVADA PALAU


20 h

Andreu Gomila i Toni Gomila, Felanitx, orígens sentimentals

A partir de l’obra Felanitx d’Andreu Gomila, amb la col·laboració d’Eduard Iniesta

Obrim foc amb l’estrena d’una posada en escena dels versos del llibre Felanitx (premi Gabriel Ferrater 2020): l’actor Toni Gomila posa veu als poemes d’Andreu Gomila amb la col·laboració del músic Eduard Iniesta. A l’escenari, doncs, tres personalitats destacades del panorama cultural, amb veu pròpia i dels que fan la seva sense concessions, que es reuneixen per primera vegada. El llibre Felanitx, el cinquè llibre de poemes d’Andreu Gomila, és l’apropiació d’un paisatge, una mirada enrere a partir del present, un homenatge a un lloc, a la seva història i a la seva gent, però també és l’essència d’allò de què estem fets, un com, un què, un qui indiscret. Sense grandiloqüència, com un xiuxiueig... Felanitx és el municipi de Mallorca on va créixer Andreu Gomila. No hi va néixer, però sí que és on es va desenvolupar la seva educació sentimental. Felanitx és també un homenatge a Miquel Bauçà, a Miquel Barceló, als padrins del poeta, als seus amics, a la seva companya i als seus fills. Fer vida i donar vida. És també el record del "Coral romput" d'Estellés, l’"In memoriam" de Ferrater, la "New Year Letter" d'Auden, el "Daddy" de Sylvia Plath... Tot un univers que servirà per trencar el gel.


20.45 h

Silvie Rothkovic + Nunavut

La vetllada d’inauguració del festival continua amb una altra veu imprescindible de la poesia catalana actual, Silvie Rothkovic (Barcelona, 1981). En aquest cas arriba amb Nunavut, un nou projecte poètic i musical que neix de la trobada de la poeta amb el músic Jan Garrido, líder del grup Xiula. Tots dos teixeixen un paisatge que podria ser el d’aquest territori del nord del Canadà que dona nom al projecte, que significa ‘la nostra terra’ en inuit i que ha resultat recollir l’imaginari de les cançons que han creat junts. Un recorregut de fred fosc, deserts de neu, coses perdudes i un leitmotiv de nostàlgia pel que ja no passarà. Amb la Silvie als teclats i el Jan a les veus i les guitarres, sobre l’escenari reinventen les cançons d’Hotel Iglú, el disc que han editat aquest mateix 2021 i que fan dialogar amb els poemes de l’últim poemari de Rothkovic, Als llacs (2021). Una proposta que contrasta paisatges gèlids amb la calidesa de la veu i la música per acostar-nos a la poesia d’una poeta d’una singularitat sorprenent i sovint desconcertant que, amb la seva actitud d’aïllament i d’invisibilitat, ha acabat bastint un univers propi, al marge. Ben bé com si ens parlés des de la terra dels inuit, on acaba el nord.


21.30 h

Marala 

Aquest any continuem la col·laboració amb el premi Miquel Martí i Pol que organitza el celler Vall Llach per reconèixer la millor musicació d’un poema en català. En aquesta ocasió comptarem amb Marala, que va guanyar l’accèssit amb la seva "Cançó", composta a partir d’un poema de Martí i Pol (el premi principal va anar a parar a Juan Valderrama per una adaptació d’un poema de Joana Raspall). Marala és un trio integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores originàries de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Dalt de l’escenari, s’evidencia la complicitat entre les tres. Les veus s’entrellacen i els instruments passen d’unes mans a unes altres. A trenc d’alba és el seu primer treball discogràfic, un recull de composicions pròpies que miren cap als cants de la terra dels Països Catalans. Veus de tradició, de proximitat i de nuesa que es barregen amb guitarres i instruments de percussió tradicionals. Despertes i sensibles alhora, Marala s’atreveixen a musicar poetes actuals, a fer revisions de cants de batre i de tonades sefardites i a prendre partit en la realitat que les envolta. Una alenada d’aire fresc per acabar la primera jornada del festival. 
TarifaPreuQuantitatTotal
Tarifa (* EXHAURIDES{{linea.comentario}})Preu Preu
Preu
Quantitat Total
 
Despeses de gestió
Total

Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}
Tornar

Establint la teva reserva