JUNTS AS PLA

AMALGAMA KIDS - AIGUA!


Tornam amb la tercera edició d’Amalgama Kids! 


Un any més que tornarem a compartir aquest entorn tan singular que és es Pla de Sant Joan amb música, teatre, circ, literatura, tallers, instal·lacions i altres activitats per xalar en família. Aquesta edició està dedicada a l’AIGUA!


“Es Pla de Sant Joan ha estat sempre vinculat a l’aigua de forma molt estreta. És la continuació del Port i el final del canal dels horts: 

Rissagues que pugen, delobís que baixen.

Abans hi havia una canal que recollia l’aigua caiguda i que passava per l’exterior dels horts d’es Pla, ara a l’hivern s’umpl de clots per l’efecte de la pluja i el pas de vehicles. El que no s’ha perdut és la pesca i els seus protagonistes qui s’aventuren amb les seves balandres i llaüts a sortir a la mar i a tornar sempre al port, sempre as Pla:

Aigua dolça, aigua salada.

Igual que els horts es reguen per fer brotar vida de la terra, abans es Pla era punt de trobada pels dos rentadors (encara tenim els vestigis) que reunien a dones per fer bugada:

Aigua per regar, aigua per rentar.

I també sabem d’horts on es tenyia la roba per guardar el dol als difunts. Però sempre s’ha dit que l’aigua és vida, i així és com ens agradaria es Pla durant tot l’any:

ben viu!”