PUIGCERDÀ MUSIC FESTIVAL

VESPRE MUSICAL 1

VESPRE MUSICAL 1

Porxos de Cal Fanxico - Carrer de la Font, 2

17539 BOLVIR, GIRONA, ES

Veure mapa
Organitza:

ASSOCIACIÓ PUIGCERDÀ MUSIC


Tast Musical 20h Gastro Bar Terra de Pics
Música tradicional del Pirineu
La Sonsoni: Elies Porter, violí i Pep Lizandra, acordió diatònic

La vida als pobles de muntanya ha canviat molt en les
darreres dècades. A través de melodies d’arrel tradicional
cantarem unes cançons on s’expliquen alguns d’aquests
canvis socials i d’usos. I ho farem amb acordió diatònic i violí,
dos instruments ben arrelats al territori.


Concert 21h Auditori dels Porxos de Cal Fanxico
“Escaramuzas de plata”
Música Trobada: Pilar Moral, soprano; Enric Llorens, violí; Francesc Valldecabres
clavicèmbal i direcció

Apropar-nos avui en dia a Henry Purcell i a G. Friedrich Händel, entenent la seva època i el seu llenguatge, sembla una tasca intel·lectual tediosa. No obstant, si escoltem una música que parla de l'amor, els plaers i les misèries de la vida, de la malenconia i la felicitat, de la naturalesa i Déu, ja no necessitem comprendre res, només endinsar-nos en un món de nimfes i fades, delectar-nos i deixar que passi el temps. Entre l’extensa producció de Purcell destaca -a més de la música religiosa- la producció d’òperes, semiòperes i música teatral com «Dido i Eneas», «Oedipus» o «The Fairy Queen» en un estil que sembla més fàcil de definir pel que no és que pel que realment significa. La influència de l’estil francès i italià està present encara que sense ser tan ornamental com el primer ni tan extravertit com el segon, i al mateix temps es relaciona amb l’alemany, encara menys estructural. La influència del llenguatge antic renaixentista i popular és present, amb girs modals i falses relacions que presenta semblances amb el llenguatge ibèric del mateix període. La vida de vertigen el va portar a establir-se definitivament a Anglaterra on va aconseguir els majors èxits de la seva vida i fou el continuador de la tradició escènica de l’època de Purcell. Abans, el compositor va passar per diferents períodes i estàncies a la seva Alemanya natal i a Itàlia on va beure de la font d’inspiració que el van portar a aconseguir excel·lent coneixement dels llenguatges europeus. PROGRAMA

HENRY PURCELL, 1659-1695 

 

Music for a while (Z 583/2, Oedipus, 1692) 

-If music be the food of love (Z 379, Gentleman’s Journal, 1692) 

 

The Fairy Queen (Z 629, 1692) 

– Thrice happy 

– Hark, the ech’ing Air 

 

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL, 1685-1759 

 

Neun deutsche Arien (HWV 202-210, 1727) 

– Süber Blumen Ambraflocken, HWV 204 

 

Orlando (HWV HWV 31,1733) 

— No, non potrà dirmi ingrata 

 

No se enmendará jamás (HWV 140, 1707) 

 

Alcina (HWV 34, 1735) 

– Tornami a vagheggiar 

 

Giulio Cesare in Egitto (HWV 17, 1724)

-Da tempeste


 

MÚSICA TROBADA

 

Des de la seva fundació al 2009, Música Trobada busca posicionar-se com una plataforma d’investigació, recuperació i difusió de música antiga i barroca, principalment de patrimonio musical hispànic i valencià, amb  gures clau com Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes Alcàsser. Formada per Francesc Valldecabres (continuo i direcció), Pilar Moral (soprano) i Regina Fuentes (violoncel), compte assíduament amb la col·laboració de professionals de renom dintre del sector artístic, tant musical com d’altres disciplines.

Des de la seva fundació ha ofert programes dedicats a la recuperació del patrimoni valencià i hispànic, amb  gures com Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes Alcàsser, així com a música de Scarlatti, Monteverdi, Bach, Haendel, Purcell o Pergolesi, entre d’altres.

Ha desenvolupat projectes com Il pianto della Madonna, amb el contratenor Carlos Mena, Amor y bravura a tempo de Haendel, amb el contratenor Flavio Oliver; Plany, juntament amb l’artista sonor Edu Comelles; Los viajes del Quijote, amb l’actor Iván Luis; Dido and Aeneas, de Purcell, juntament amb l’Orfeó Universitari de València i la direcció escènica d’Amparo Urieta; Twice Happy, sobre obres de Purcell i Haendel; els Microconcerts al Museo de Bellas Artes de València, en els que es posen en diàleg obres pictòriques i música barroca valenciana; Un valencianet a Madrid, amb la recuperació de diverses tonadilles del segle XVIII, sota la direcció escènica de Iván Luis; o Pasqual Fuentes Alcàsser - Jornades d’investigació, música i innovació, dedicades al 300 aniversari del naixement del compositor Pasqual Fuentes.

Ha actuat a diferents espais, com el Palau de la Música de València, la sala Alfons el Magnànim, el Museo de Bellas Artes de València, l’Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet, el TAMA de Aldaia; també a cicles i festivals com els de la Societat Filarmònica de València, La Soledad Sonora del Desert de les Palmes, Serenates al Claustre de la NAU, Graus, Benasque i Osca, MusAS de Sagunt, el Festival de Música Internacional de Peñíscola, el Festival de Música Renacentista y Barroca de Vélez Blanco, FEMAP, o la Semana de Música Sacra de Requena, entre altres.

En els últims anys destaca la col·laboració amb el Museu de Belles Arts de València, on realitza una sèrie de concerts de nova producció, principalment de recuperació de patrimonio musical valencià; així com l’organització de Veus Antigues - Curso de Canto Renacentista y Barroco de Requena, arribant a la seva segona edició.

Música Trobada ha publicat tres treballs discogrà cs: Joan Cabanilles. La música d’un temps (Assisi 2011), amb obres de Cabanilles, Pradas, i música tradicional, amb la col·laboració del cantaor Pep Gimeno Botifarra; Ab llicència o sens ella (La Mà de Guido, 2017), amb les nadales en valencià de Pasqual Fuentes (1721- 1768), amb el que va iniciar el projecte de recuperació del compositor i fou nominat als premis Carles Santos de la Música Valenciana al 2018; i Lamentatio (DBC 2021) dedicat a les lamentacions de Fuentes i presentat al Teatro de la Zarzuela, amb el qual va iniciar al 2021 la celebració del 300 aniversari del seu naixement.


Carregant les zones, esperi si us plau..
Seleccioni una zona si us plau
{{zona.nombre}}
{{butaca.txtzona}}, {{butaca.lblButaca}} {{butaca.descripcion}}
EXHAURIDES
Zona/ButacaTarifaPreu
{{linea.zona}} {{linea.lblButaca}}
 
Despeses de gestió
Total
Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}

Establint la teva reserva

Zona numeradaZona sense numerarZona no disponible
{{zona.nombre}}: {{zona.disponibles}} disponibles
{{zonaprecio.precioHasta != zonaprecio.precioDesde ? (txtDesde + ' ') : ''}} {{(zonaprecio.precioDesde | number:2) + ' EUR'}} {{zonaprecio.tarifas.length==1 ? '(' + zonaprecio.tarifas[0].nombre + ')' : ''}}Butaca seleccionadaNo disponibleNo disponible temporalmentNo disponible separació Covid19
Entrades exhaurides

Tornar

Establint la teva reserva