UIU CAVAURPI

RAMON MADAULA I RAQUEL SANS

RAMON MADAULA I RAQUEL SANS

Buffalo Bill a Barcelona

AUDITORI 3 ESPAI CULTURA FUNDACIÓ SABADELL 1859 - C/ D'EN FONT, 25

08201 SABADELL, BARCELONA, ES

Veure mapa
Organitza:

UIU


Buffalo Bill, mític explorador i caçador de búfals, condecorat per les seves “proeses” en les anomenades guerres índies de mitjans segle XIX a l’Oest Nord-Americà, quan ja no queden búfals ni natius per abatre té la “brillant” idea de muntar un show, un circ, amb els supervivents de la conquesta de l’Oest. Abans del cinema crea un gènere, el western. El seu circ d’indis i cowboys recorre mig món, fins recalar a Barcelona. Buffalo Bill es converteix així en una icona, el primer famós de la història; codificant les maneres, els costums i els patrons dels EE.UU. Amb ell pren forma la jove nació nord-americana. Raquel Sans, periodista i presentadora del telenotícies de TV3, puja a l’escenari per fer-li una entrevista pòstuma al llegendari cowboy. Plegats viatjaran de les grans planures del Far West, fins la Barcelona de finals del segle XIX. Un diàleg on es desgranen els motius pels quals l’ideal d’home rude i viril que encarnava Buffalo Bill sembla que no va entusiasmar a la Barcelona de l’època. Ramon Madaula escriu i interpreta el personatge, i Mònica Bofill torna a dirigir el muntatge, després de l’èxit assolit amb Els Brugarol.

“Els catalans som un poble sedentari, no hem sigut mai nòmades ni aventurers. La història real és la dels sedentaris, no pas la dels nòmades; encara que els historiadors facin apologia només dels actes espasmòdics dels guerrers i oblidin la tenacitat, la perseverança i el sacrifici de l’home sedentari, capficat per la seva rutina de la vida, pels seus conreus i els seus afers; de nosaltres ningú en parlarà, però som els que fem els països i les nacions. Els herois les desfan.” Aquestes brillants paraules de Jaume Vicens Vives, em van empènyer a escriure Buffalo Bill a Barcelona. L’any 1889 Buffalo Bill, heroi nacional dels EEUU per les seves “proeses” en les guerres índies, va actuar a Barcelona amb el seu gran circ de cowboys i siouxs. Abans del cinema Buffalo Bill munta un show inventant tot l’imaginari del Western. Buffalo Bill recala a Barcelona després d’haver de triomfat a les grans ciutats europees. Les cròniques apunten que als catalans no ens va impressionar gaire el llegendari cowboy. Va passar sense pena ni gloria. Diuen que si va ser el mal temps... una passa de grip... és possible. A mi m’agrada fantasiar amb la idea que als catalans Buffalo Bill ens irritava. Tenim una certa tendència a desmitificar potser per una malaltissa fidelitat a la realitat, o per enveja. La sumptuositat, l’opulència, la pompa militar, les ostentacions de virilitat ens fan basarda. Aquest tarannà nostre, quasi beat, podria ser una virtut - de fet, crec que ho és - però també una rèmora alhora de crear una èpica col·lectiva. La periodista Raquel Sans somnia una entrevista amb Buffalo Bill. Conversant amb l’eximi cowboy intenta indagar què és millor per l’esdevenir d’un país: aferrar-se als mites o a la realitat. Ramon Madaula Canadell.
Carregant les zones, esperi si us plau..
Seleccioni una zona si us plau
{{zona.nombre}}
{{butaca.txtzona}}, {{butaca.lblButaca}} {{butaca.descripcion}}
EXHAURIDES
Zona/ButacaTarifaPreu
{{linea.zona}} {{linea.lblButaca}}
 
Despeses de gestió
Total
Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}

Establint la teva reserva

Zona numeradaZona sense numerarZona no disponible
{{zona.nombre}}: {{zona.disponibles}} disponibles
{{zonaprecio.precioHasta != zonaprecio.precioDesde ? (txtDesde + ' ') : ''}} {{(zonaprecio.precioDesde | number:2) + ' EUR'}} {{zonaprecio.tarifas.length==1 ? '(' + zonaprecio.tarifas[0].nombre + ')' : ''}}Butaca seleccionadaNo disponibleNo disponible temporalmentNo disponible separació Covid19
Entrades exhaurides

Tornar

Establint la teva reserva