FUNDACIÓ PALAU

Nit de Poetes: Yolanda Castaño, Albert Balasch i Josep Pedrals | Miquel Serra

Nit de Poetes: Yolanda Castaño, Albert Balasch i Josep Pedrals | Miquel Serra

PÈRGOLA PARC DE CAN MUNTANYÀ. FUNDACIÓ PALAU - CARRER LA RIERA, 54

08393 CALDES D'ESTRAC, BARCELONA, ES

Veure mapa
Organitza:

FUNDACIÓ PRIVADA PALAU


Nit de Poetes: Yolanda Castaño, Albert Balasch i Josep Pedrals


Com ja vam fer l’any passat per primer cop, obrim la Nit de Poetes —l’acte central del festival— a autors en altres llengües properes. En aquest cas, serà Yolanda Castaño (Santiago de Compostela, 1977) la convidada, una de les autores gallegues més celebrades i més viatgeres. A banda d’una vasta producció poètica, els seus recitals destaquen per la precisió i la sensualitat en la lectura i sovint pel diàleg amb les projeccions i el cos. Molts dels seus llibres han estat traduïts al castellà per ella mateixa, com A segunda lingua (2014), el seu darrer llibre de poemes.

Albert Balasch (Barcelona, 1971) és, per la seva banda, un autor allunyat dels focus però que ha construït una de les obres més robustes i personals de la seva generació, tal com va demostrar amb Quadern del frau (2016), que aplega i revisa tota la seva producció: A fora (1999), Què ha estat això (2002), Decaure (2003), Les execucions (2006) i La caça de l’home (2009). Tot i que el llibre no va despertar l’entusiasme dels crítics, va ser celebrat pels lectors de poesia més atents, que veuen en Balasch una de les veus més autèntiques i insubornables de la poesia catalana actual.

Finalment, Josep Pedrals (Barcelona, 1979), un dels poetes catalans que menys presentacions necessita. Des de 1997 es dedica de ple a la poesia, escrivint sense contenció i recitant per tot el món —en un sentit literal—, amb un estil propi que descol·loca i enamora a parts iguals: a partir d’un gran coneixement de la llengua i la versificació, fa discórrer els seus versos per tota mena de temes i de trames. Segurament l’obra més destacada de les que ha publicat fins ara és la trilogia formada per El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012) i Els límits de Quim Porta (2018), tots tres editats per Labreu Edicions. Pura orfebreria i exploració poètica.

 

Miquel Serra


Teníem ganes que Miquel Serra tornés al Poesia i +, especialment després de l’estrena del documental Els ulls no s’aturen de créixer (Javier García Lerín, 2018), que repassa la trajectòria d’aquest ja llegendari músic mallorquí. Es tracta d’un dels tresors millor guardats de la música mallorquina i en les seves cançons poden confluir sense problemes Animal Collective, Nick Drake i Pau Riba, tot i que els límits no existeixen per a aquest músic que evita l’espectacularitat i els professionalismes eixorcs. Després del concert en solitari que ens va oferir al Pati de Sant Josep de Mataró el 2018, ara torna acompanyat de la banda i amb els temes del seu últim disc, L’elegància dorm (2019). Autor de miniatures folk delicades i íntimes, sovint tot just esbossades, i d’obres plenes de capes, complexes, com el magistral L’octau clima (2017), Miquel Serra desplegarà un catàleg de meravelles i de llum, de costumismes i de petites espurnes inesperades.


TarifaPreuQuantitatTotal
Tarifa (* EXHAURIDES{{linea.comentario}})Preu Preu
Preu
Quantitat Total
 
Despeses de gestió
Total

OPCIONAL: Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}
Tornar

Establint la teva reserva