UIU CAVAURPI

CHICUELO duo

CHICUELO duo

Guitarra

CAVA URPÍ - Hotel Urpi, Carrer de Sant Maties, 5,

08208 SABADELL, BARCELONA, ES

Veure mapa
Organitza:

UIU


Juan Gómez “Chicuelo”: guitarra 
Carlos Caro: violí 
Jacobo Sánchez: percussió 

Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristesmés rellevants del panorama actual del flamenco i, alhora, un dels compositors més prolífics i interessants de les darreres generacions. Els seus inicis van ser a Cornellà de Llobregat a l’edat de 12 anys amb Casimiro González, un dels luthiers més reconeguts de guitarra flamenca avui dia. Chicuelo ha treballat al Tablao de Carmen amb Mario Escudero, Angelita Vargas, La Tolea, Yerbabuena, Sara Baras, Adrián Galia, Belén Maya, Antonio ‘El Pipa’, Joaquin Grilo, entre d'altres. El 1996 crea i lidera la formació Cambalache, amb la qual va tenir un gran reconeixement. També va ser component del grup Guitarras Mestizas, amb el que va gravar dos treballs discogràfics. L'any 2000 presenta el seu primer disc com a solista i de repertori propi, Cómplices (Harmonia Mundi) i millor disc de guitarra solista en els premis de la revista Flamenco Hoy. El 2007 presenta el seu segon treball discogràfic Diapasión (Flamenco Records), també guardonat com a millor disc de guitarra solista en els premis Flamenco Hoy.

Com a guitarrista, ha acompanyat cantaors com Enrique Morente, Miguel Poveda, Duquende, Mayte Martín, Rancapino, Chano Lobato, José Mercé, El Cigala, Potito, Carmen Linares. També ha treballat amb músics de jazz com Chano Domínguez, Carles Benavent, Jorge Pardo, Jordi Bonell, Raynald Colom, etc., i ha col·laborat amb la pianista clàssica Maria Joâo Pires. 

Com a compositor, Chicuelo ha compost música per a les companyies de dansa flamenca dels artistes més reconeguts: Antonio Canales, Joaquín Cortés i Israel Galván, per a qui compon la música original de les seves obres La Metamorfosis (2000), Torero alucinógeno (2004) i Lo Real/Le Réel/The Real, estrenat el 2012 al Teatro Real de Madrid. Des del 1998 és director musical de la companyia de dansa japonesa de Shoji Kojima, destacant les obres presentades al Festival de Jerez i a la Bienal de Sevilla, La Celestina (2012) i Fatum (La Fuerza del Destino), a les quals va compondre la música original. Des del 2003 també dirigeix la música de la companyia de ball SomorrostroDansa Flamenca, produïda per Taller de Músics, i on compon les obres: Andanzas i Inconnexus XXI, aquesta darrera juntament amb Enric Palomar i coreografies de Javier Latorre. També ha estat el director musical del musical Tarantos, 2004, dirigit per Emilio Hernández i coreografies de Javier Latorre. També és requerit com a compositor i guitarrista a les produccions Cante i Orquestra (2004) amb Miguel Poveda, Joan Albert Amargos, Israel Galván i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya; Desglaç (2005), de Miguel Poveda, i Elstreballs i els dies(2007), de Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda. 

Ha participat i dirigit les produccions Qawwali Flamenco (2003), al costat de Miguel Poveda, Duquende i Faiz Ali Faiz; La Leyenda del Tiempo, 30 años después (2009), juntament amb Duquende, Rafaela Carrasco i Silvia Pérez Cruz, entre d'altres; i Pansori Meets Flamenco (2012), amb Soojung Chae i Duquende. El 2013 presenta una nova producció de Qawwali Flamenco a la basílica de Saint-Denis de París, juntament amb Carmen Linares i els cantaors David Lagos i Tomás de Perrate. 

A nivell cinematogràfic, ha compost part de la música de l’última pel·lícula d’Orson Welles, El Quijote (1992), i Blancaneus de Pablo Berger (2012). La bulería “No te puedo encontrar”, tema central de la pel·lícula, va guanyar el Premi Goya 2013 a la millor cançó original. El tema és una creació de Chicuelo amb lletra del director del film, Pablo Berger. 

Chicuelo ha estat guitarrista habitual de Miguel Poveda i Duquende, amb els quals ha realitzat nombroses gires per Europa, Japó i Estats Units. El 2012 presenta a Barcelona dins del festivalConnexions un espectacle conjunt amb el cantautor català Sanjosex (Carles Sanjosé). Aquesta col·laboració es repetirà en posteriors directes (Girona, Cadaqués i Torredembarra, entre d’altres). El 2014 posa en marxa el projecte Rumba y cosas amb Marinah (excantant d’Ojos de Brujo) i els músics Carlos Sarduy, Javi Martín i Israel Suárez ‘El Piraña’, el qual es va estrenar al Festival Connexions. El 2015 grava i compon part dels temes del darrer treball de Miguel Poveda Sonetos y poemas para la libertad, i un any més tard Chicuelo estrena projecte amb Marco Mezquida i Paco de Mode en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa. Posteriorment aquesta nova proposta es materialitza en el disc Conexión, el 2016.

Un any més tard publica el seu tercer disc en solitari, Uña y carne, un altra obra dedica a la relació que té l’artista amb la guitarra i acompanyat de grans artistes de la talla de Carles Benavent, Carlos Sarduy i Carlos Caros, només per dir-ne alguns. L’art del disc va a càrrec de l’artista i amic del guitarrista Frederic Amat, a qui va conèixer el 2012 en una actuació amb el ballarí Shoji Kojima en el festival Ciutat Flamenco. “En aquest disc tenia clar que volia trencar amb les portades anteriors, no volia un retrat i menys amb el títol Uña y carne. De seguida em va venir al cap Frederic Amat, amb tots els riscos que comporta. Li vaig comentar, li va encantar la idea i, d’entre totes les propostes que em va presentar, vam coincidir en un primer cop d’ull en la que avui és la imatge de la portada del disc”. 

També al 2019 publica un nou treball amb Marco Mezquida: No hay dos sin tres. Conté vuit composicions pròpies i és una constatació de la vigència i la riquesa d’un projecte conjunt que va sorprendre per la seva autenticitat i elegància quan va irrompre a Connexión. El títol de l’àlbum és un homenatge a Paco de Mode, a més d’una manera de subratllar la bona i profunda connexió musical i personal entre els dos músics.

Es prega puntualitat màxima. Un cop començat l'esdeveniment, caldrà asseure’s darrere per no distreure els artistes.
  
Carregant les zones, esperi si us plau..
Seleccioni una zona si us plau
{{zona.nombre}}
{{butaca.txtzona}}, {{butaca.lblButaca}} {{butaca.descripcion}}
EXHAURIDES
Zona/ButacaTarifaPreu
{{linea.zona}} {{linea.lblButaca}}
 
Despeses de gestió
Total
Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}

Establint la teva reserva

Zona numeradaZona sense numerarZona no disponible
{{zona.nombre}}: {{zona.disponibles}} disponibles
{{zonaprecio.precioHasta != zonaprecio.precioDesde ? (txtDesde + ' ') : ''}} {{(zonaprecio.precioDesde | number:2) + ' EUR'}} {{zonaprecio.tarifas.length==1 ? '(' + zonaprecio.tarifas[0].nombre + ')' : ''}}Butaca seleccionadaNo disponibleNo disponible temporalmentNo disponible separació Covid19
Entrades exhaurides

Tornar

Establint la teva reserva