FESTIVAL ACCENTS

Carles Viarnès presenta 'Hyper_0'

Carles Viarnès presenta 'Hyper_0'

Església Prioral de Sant Pere - Plaça Sant Pere

43201 REUS, TARRAGONA, ES

Veure mapa
Organitza:

Associació Empenta Cultural


Carles Viarnès sorprèn amb "Hyper_O", un arriscat doble salt sense xarxa. Ens trobem davant un disc construït a partir de modes gregorians on hi pren protagonisme un singular i innovador instrument, l'hiperorgue. S'ha presentat en viu en escenaris com el festival Sónar, l'Auditori de Girona o l'Orgelpark d'Amsterdam i ara arriba a l'Església Prioral de Sant Pere en un concert copresentat per l'Associació de Concerts de Reus i el Festival Accents.

Les composicions originals que conformen "Hyper_O" beuen dels modes gregorians, però flueixen amb màxima naturalitat en un context electrònic. És de fet una aposta per relligar tot el llegat del papa Gregori el Gran: d'una banda els modes musicals gregorians i de l'altra, els set pecats capitals i les set virtuts que els contrarresten. I elaborar-ne un discurs contemporani.

Però aquest disc suposa sobretot un repte tecnològic: explorar les possibilitats d'un innovador i singular instrument musical, l'hiperorgue, que és el gran protagonista d'aquest disc. Es tracta d'un orgue de tubs tradicional dotat de tecnologia midi, fet que permet expandir-ne les possibilitats amb una infinitat de sonoritats mai explorades gràcies a un sistema de control digital. L'orgue entra doncs en una nova era d'exploració de sensibilitats i textures.

Per l'enregistrament del disc (i també de cara a les actuacions en viu) s'ha treballat amb dos exemplars d'hiperorgue diferents, un d'ells amb tubs metàl·lics i l'altre de fusta, que permeten obtenir un ampli registre de matisos sonors. Han estat desenvolupats per Albert Blancafort (Orgues Blancafort OM), orguener amb llarga trajectòria i que lidera la investigació en aquest camp.

Carles Viarnès
Carles Viarnès és compositor i pianista, nascut a Igualada l'any 1975. Va estudiar a l'escolania de Montserrat, un context que sens dubte deixa empremta en la seva concepció de l'art i en les seves creacions musicals, i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Va obtenir els títols de Piano, Fagot, Teoria de la Música, Harmonia, Contrapunt, Composició, Anàlisi i Orquestració.

Tot i que fa temps que és present a l'escena musical catalana, la seva carrera ha agafat embranzida aquests darrers anys. Ha actuat en festivals com Sónar, Eufònic, Embassa't, Primavera Sound... i recintes com el Palau de la Música Catalana o els Teatros del Canal de Madrid. La seva música ha aparegut en obres teatrals, produccions escèniques, sèries de TV i pel·lícules, a mes de col·laborar amb nombrosos artistes visuals, de la dansa i de la paraula.


TarifaPreuQuantitatTotal
Tarifa (* EXHAURIDES{{linea.comentario}})Preu Preu
Preu
Quantitat Total
 
Despeses de gestió
Total

Promocions disponibles
Codi de descompte

Validant, esperi

{{errorPromoMensaje}}
{{promo.nombre}}{{promo.nombre}}

Validant, esperi

{{promo.errorPromoMensaje}}
Tornar

Establint la teva reserva